Allmänt

När du handlar hos Youled.se som konsument omfattas du av konsumentköplagen samt distansavtalslagen.
För att handla hos oss måste du vara myndig (18 år).

Priser

Alla våra priser anges i svenska kronor, SEK, och inkluderar moms. Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, tryckfel, prisfel, slutförsäljningar, lagerfel, etc. En produkt som redan skickats från vårt lager påverkas inte av en eventuell höjning eller sänkning av priset som sker efter ordertillfället, till exempel i form av rea, kampanjer, rabattkoder eller förändringar i prissättningen.

Betalning

Betalning hanteras genom Klarna Checkout, som erbjuds i samarbete med Klarna AB. Klarna Checkout skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp, sedan väljer du hur du vill betala. Du kan välja på Klarna faktura, Klarna konto, att betala direkt med kort eller med banköverföring.
Klarna Checkout uppvisar de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ där så är möjligt. Vid betalning med faktura gäller Klarnas vid var tid gällande fakturavillkor; f.n. 14 dagars kredit, en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta. Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Eventuella skatter eller avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ, se närmare de enskilda betalningsvillkoren för det alternativ du väljer. Klarna kan när som helst addera eller ta bort ett eller flera betalningsalternativ av de som erbjuds i Klarna Checkout.
När du slutför ett köp via Klarna Checkout träffar du och Klarna ett avtal där Klarna bl.a. garanterar att du inte behöver betala om du inte får dina varor. Klarna ersätter samtidigt butiken för det du handlat och övertar därmed rätten att få betalt. Oavsett vilket betalsätt du väljer så går din betalning därmed till att reglera den fordran Klarna har.

Leveranser

Inom Sverige
Leveranstiden är ca 1-4 arbetsdagar. Din beställning skickas med Posten eller DHL beroende av vikten och måttet på paketet som skall skickas. Observera att både Posten och DHLs liggetid är 14 dagar från det att paketet anländer till ditt utlämningsställe.

Utanför Sverige
I dagsläget har vi dessvärre inte möjlighet att leverera utanför Sverige men arbetar för att det skall bli möjligt inom en snar framtid.

Ej uthämtade paket
Det är upp till dig som kund att ange en giltig och korrekt leveransadress. Om youled.se får tillbaka ett paket som skickats till fel adress eller ej hämtats ut är det upp till kunden att betala ny frakt. För paket som inte hämtas ut debiterar vi en avgift på 100 kr för att täcka de kostnader som uppstår för hantering och administration.

Försenad leverans
Om vi inte kan skicka din beställning inom 5-10 vardagar så meddelas du via e-post. Om du inte godkänner ny föreslagen leveranstid så har du självklart rätt att häva köpet utan någon kostnad.

Fraktavgift

Vi tillämpar en fast fraktkostnad på 49kr. Fri frakt vid köp över 1000kr.

Garanti

Vi lämnar ett års garanti på alla våra produkter, undantaget förbrukningsartiklar. Garantin gäller från inköpsdatum och omfattar fabrikations och materialfel.

Öppet köp

Konsumenten har 14 dagars öppet köp. Kontakta oss om öppet köp.

Reklamation

Skulle din produkt inte fungera vid leverans eller gå sönder inom garantitiden vänligen kontakta oss. Beskriv gärna ditt fall så detaljerat som möjligt för att på så sätt påskynda ditt ärende. Bifoga en bild för att förtydliga felet.

Övrigt

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar, valutaförändringar, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning. De uppgifter som lämnas härigenom utgör inte någon utfästelse om användbarhet, lämplighet, garanti mm annat än där så är direkt angivet. youled.se förbehåller sig rätten till ändring av samtlig information utan föregående avisering.
Vid en eventuell tvist följer Youled.se alltid ARN:s rekommendationer.